Vanliga frågor om uppdatering av grafikkortsdrivrutin på Mac och Windows

Drivrutin för grafikkort är en avgörande del för att din dators prestanda ska fungera väl i bilder och videor. För att njuta av en smidig och snabb skärminspelningsprocess måste du se till att din grafikkortsdrivrutin är uppdaterad till den senaste versionen. Här är de omfattande lösningarna för uppdatering av grafikkortsdrivrutin på din Mac/Windows.

WindowsGratis nedladdning MacGratis nedladdning

Vanliga frågor: Hur man uppdaterar grafikkortsdrivrutinen på Windows 11/10/8/7

Som Windows-användare kan du kontrollera uppdateringen av grafikkortsdrivrutinen med den inbyggda enhetshanteraren. Utan någon nedladdning gör det att du kan kontrollera och välja grafikkortsdykare automatiskt eller manuellt.

Metod 1. Besök den officiella webbplatsen för drivrutinstillverkaren

Steg 1. Lokalisera dig vid hitta ikonen i menyraden längst ner. Klicka på den och skriv in enhetshanteraren.

Windows Hitta enhetshanteraren

Steg 2. I följande fönster, flytta till Användare > Grafikkort. Tryck sedan på enhetsnamnet nedan.

Windows Hitta skärmadaptrar

Steg 3. Då ser du all information om Uppdatera drivrutiner. Du kan välja den enhetsdrivrutin du vill installera för hårdvaran på alla kompatibla alternativ. Klicka sedan Nästa gå vidare.

Välj drivrutinen

Steg 4. Följ instruktionerna på skärmen och vänta tills meddelandet säger att Windows har uppdaterat dina drivrutiner. Och skriv in knappen Stäng för att slutföra processen.

Vanliga frågor: Hur man uppdaterar grafikkortsdrivrutinen på Mac

För Mac-användare, vad du behöver göra är att kontrollera macOS-versionen och uppdatera den till den senaste på din Mac. Den senaste drivrutinen för grafikkortet fungerar med det uppdaterade systemet som standard.

Steg 1. Flytta musen till Apple ikonen i det övre vänstra hörnet och gå in Om den här datorn sektion.

Mac Om denna Mac

Steg 2. Flytta till i popup-fönstret Översikt > Programuppdatering. Se till att din Mac är ansluten till ett WiFi-nätverk för ytterligare uppdatering.

Mac-programuppdatering

Steg 3. Kontrollera om din Mac är det senaste macOS-systemet eller inte. Om det finns en tillgänglig uppdatering för din dator, klicka på Uppdatera nu och vänta i flera minuter. Efter att du har installerat det senaste systemet får du den uppdaterade grafikkortsdrivrutinen på din Mac samtidigt.

Mac uppdatera nu

Vanliga frågor: Hur man uppdaterar grafikkortsdrivrutinen via verktyg från tredje part

Om du är en av dem som föredrar att vara beroende av en professionell grafikkortsdrivrutin eller har bestämt dig för vilken typ av användning, föreslås du att uppgradera din grafikkortsdrivrutin med tredjepartstillverkare.

Metod 1. Besök den officiella webbplatsen för drivrutinstillverkaren

Steg 1. Öppna Nvidias officiella webbplats och klicka på avsnittet Drivrutiner.

Nvidia drivrutinen

Steg 2. Rulla ned listan för all grundläggande information som matchar en kompatibel NIVID drivrutinen. Klicka sedan Sök ikonen för att fortsätta.

Nvidia Välj en drivrutin

Steg 3. I följande fönster kan du ladda ner den nya drivrutinen till din dator med Download knapp.

Nvidia ladda ner drivrutinen

Metod 2. Skaffa en programvara för personlig drivrutinshanterare

Steg 1. Ladda ner och installera Driver Genius på din dator.

Drivrutin Genius programvara

Steg 2. Sedan Välj drivrutinsuppdatering i den vänstra menyraden och gå igenom de tillgängliga drivrutinerna för uppdatering. Välj en genom att klicka på Uppdatering knapp eller enter Uppdatera alla för en batchkonvertering.

Driver Genius Välj Driver Update

Om det fortfarande finns ett problem, vänligen kontakta vår kundtjänst (support@apeaksoft.com).