VinnaGratis nedladdning MacGratis nedladdning

Vanliga frågor om installation av USB-drivrutin för Android-enheter

USB-drivrutin är nödvändig för Android-användare för att komma åt Android-enhet från en Windows- eller Mac-dator för att överföra data som bilder/videor/musik, rooting, säkerhetskopiering eller återställning av data och mer. På den här sidan kommer vi att visa dig hur du laddar ner och installerar USB-drivrutin för Android-telefon/surfplatta manuellt på datorn.

WindowsGratis nedladdning MacGratis nedladdning Spela

Hur man laddar ner USB-drivrutiner för alla Android-enheter

För nedladdning av Android USB-drivrutiner listar vi här sätten för olika Android-varumärken, till exempel Samsung, Google, HUAWEI, HTC, LG, Xiaomi, ZTE, Motorola, SONY och Lenovo. Om din tillverkare inte är listad nedan kan du ladda ner den universella ADB-drivrutinen genom att besöka https://adb.clockworkmod.com/ och sedan klicka på knappen Hämta för att ladda ner den på din dator. När du är klar med nedladdningen följer du installationsinstruktionerna för att installera den på din dator.

Samsung. Besök Samsung officiella webbplats och sök efter namnet på din enhet från sökrutan och klicka sedan på dess målsida. När du är på sidan som är relaterad till din enhet klickar du på fliken Support högst upp på webbsidan och klickar sedan på länken Hämta nedladdningar. Du kommer sedan att navigeras till Samsung Download Center. Klicka på länken "Programvara" från den sidan och sedan ser du länken till USB-drivrutinerna som du kan ladda ner.

Google. Besök Googles utvecklare hemsida och följ instruktionerna för att ladda ner zip-filen för Google USB Driver.

HUAWEI. Bege dig till Huawei webbsida och klicka på knappen Hämta för att få USB-drivrutinerna för alla HUAWEI-enheter.

HTC. Gå till HTC webbsidaoch ladda ner HTC Sync. När du har installerat HTC Sync-paketet på din dator hittar du USB-drivrutinerna för alla HTC-enheter.

LG. Bege dig till LGs hemsida och använd sökrutan för att söka efter din smartphone eller surfplatta. När din enhets webbsida har laddats klickar du på fliken Resurser från toppen av webbsidan och sedan kommer länkarna till drivrutinerna att finnas på nästa sida.

Xiaomi. Du kan ladda ner Xiaomi USB-drivrutiner från officiella Xiaomi webbplats.

ZTE. Du kan hitta ZTE USB-drivrutiner från den officiella webbplatsen. Supportdelen på ZTE: s webbplats har en ZTE Android USB Driver för Microsoft PC-länk konfigurera som du kan ladda ner.

Motorola. Gå till Motorola webbsida och ladda ner Motorola Device Management för din Windows eller Mac.

SONY. Besök Sonys webbsida och hitta sedan länkarna som finns tillgängliga för att ladda ner drivrutinerna.

Lenovo. Gå till Lenovos globala supportwebbplats, och det öppnar en webbsida för din region. Rulla ner på sidan tills du ser rubriken Resurser och klicka sedan på knappen Hämta nedladdningar där det står Drovers och programvara. Du kan sedan använda sökrutan för att söka efter drivrutiner som fungerar för din enhet.

Hur du installerar Android USB-drivrutiner på Windows 10 / 8.1 / 8/7

När du har laddat ner USB-drivrutinen till din Android-telefon måste du installera den på din PC. De specifika installationsprocedurerna kommer att varieras på grund av operativsystemet.

Windows 10

1. Anslut enheten till datorn med dess USB-port.

2. Navigera till Kontrollpanelen, klicka på Administrationsverktyg i listan med små ikoner och dubbelklicka sedan på länken Datahantering.

3. Välj Enhetshanterare från datorns vänsterfönster.

4. Expandera bärbara enheter eller andra enheter från den högra rutan i Enhetshanteraren.

5. Högerklicka på namnet på den Android-enhet som är ansluten till datorn och välj sedan uppdateringsprogrammet för drivrutin från menyn.

6. Välj guiden Maskinvaruuppdatering genom att välja alternativet Bläddra igenom min dator för drivrutinsprogramvara och klicka sedan på Nästa.

7. Klicka på Bläddra-knappen och gå sedan över till sökvägen där dina drivrutiner laddades ner i File Explorer. Som exempel kan du hitta drivrutinspaketet i din nedladdningsmapp.

8. Klicka på Nästa för att installera drivrutinen.

Windows 8.1

1. Anslut enheten till datorn.

2. Öppna sökrutan genom att flytta muspekaren till höger sida av datorns bildskärm, rulla uppåt och klicka sedan i sökrutan.

3. Skriv enhetshanteraren i sökrutan och klicka sedan på resultaten under samma namn.

4. Klicka på fliken Drivrutin, följt av Uppdatera drivrutinen och följ sedan resten av instruktionerna på skärmen för att få drivrutinerna installerade.

Windows 8

1. Anslut enheten till datorn med dess USB-port.

2. Öppna sökrutan genom att flytta muspekaren till höger sida av datorns bildskärm, rulla uppåt och klicka sedan i sökrutan.

3. Skriv enhetshanteraren i sökrutan och klicka sedan på resultaten under samma namn.

4. Klicka på fliken Drivrutin, följt av Uppdatera drivrutinen och följ sedan resten av instruktionerna på skärmen för att få drivrutinerna installerade.

Windows 7

1. Anslut enheten till datorn med dess USB-port.

2. Öppna Windows Utforskaren och högerklicka sedan på Min dator / Dator och välj Hantera på menyn.

3. Klicka på länken Enheter från vänster ruta och utvidgas där det står andra enheter i den högra sidan.

4. Leta efter ditt enhetsnamn och högerklicka sedan på muspekaren på det och välj sedan länken Uppdatera drivrutinsprogramvara från menyn.

5. Välj alternativet som säger Bläddra igenom min dator efter drivrutinsprogramvara, följt av Nästa-knappen.

6. Klicka på Bläddra-knappen och navigera sedan till var du drivrutinen har hamnat på hårddisken.

7. När du har laddat upp drivrutinsfilen klickar du på knappen "Nästa" för att installera den.

Hur du installerar Android USB-drivrutiner på Mac

Att installera Android USB-drivrutiner på Mac är ganska enkelt. Allt du behöver göra är att installera Android Data Backup & Restore på din Mac. Den kommer automatiskt att ansluta Android-enheter och din Mac-dator till säkerhetskopieringsmedier och kommentarfiler.

Hur använder jag säkerhetskopiering och återställning av Android-data?

1. Ladda ner och installera appen på din Mac.

Android Data Backup & Restore

2. Dra Android-filöverföring till applikationer.

3. Använd USB-kabeln som medföljde din Android-enhet och anslut den till din Mac.

4. Dubbelklicka på Android Data Backup & Restore.

5. Bläddra igenom data på din Android-enhet och kopiera filer till din Mac.

När Android Data Backup & Restore är installerat på din Mac kan du fritt säkerhetskopiera och återställa filer på Android.