Veelgestelde vragen over het installeren van een USB-stuurprogramma voor een Android-apparaat

Een USB-stuurprogramma is nodig voor Android-gebruikers om toegang te krijgen tot een Android-apparaat vanaf een Windows- of Mac-computer voor het overbrengen van gegevens zoals foto's/video's/muziek, rooten, gegevensback-up of -herstel en meer. Op deze pagina laten we u zien hoe u de USB-driver voor Android-telefoon/-tablet handmatig kunt downloaden en installeren op de computer.

Dakramen en raamkozijnenGratis download MacGratis download Spelen

USB-stuurprogramma's downloaden voor elk Android-apparaat

Voor het downloaden van Android USB-stuurprogramma's vermelden we hier de manieren voor verschillende Android-merken, zoals Samsung, Google, HUAWEI, HTC, LG, Xiaomi, ZTE, Motorola, SONY en Lenovo. Als uw fabrikant hieronder niet wordt vermeld, kunt u het universele ADB-stuurprogramma downloaden door naar https://adb.clockworkmod.com/ te gaan en vervolgens op de knop Downloaden te klikken om het op uw computer te downloaden. Wanneer u klaar bent met downloaden, volgt u de installatie-instructies om het op uw computer te installeren.

Samsung. Bezoeken Officiële website van Samsung en zoek de naam van uw apparaat in het zoekvak en klik vervolgens op de bestemmingspagina. Wanneer u op de pagina bent die betrekking heeft op uw apparaat, klikt u op het tabblad Ondersteuning bovenaan de webpagina en vervolgens op de koppeling Downloads downloaden. U wordt vervolgens naar het Samsung Download Center genavigeerd. Klik op de "Software"-link op die pagina en dan ziet u de link voor de USB-stuurprogramma's die u kunt downloaden.

Google. Bezoek de Webpagina van Google-ontwikkelaars en volg de instructies om het zip-bestand van het Google USB-stuurprogramma te downloaden.

HUAWEI. Hoofd naar Huawei-webpagina en klik op de knop Downloaden om de USB-stuurprogramma's voor alle HUAWEI-apparaten te krijgen.

HTC. Ga naar HTC-webpaginaen download HTC Sync. Nadat je het HTC Sync-pakket op je computer hebt geïnstalleerd, vind je de USB-stuurprogramma's voor alle HTC-apparaten.

LG. Hoofd naar LG webpagina en gebruik het zoekvak om te zoeken naar uw smartphone of tablet. Wanneer de webpagina van uw apparaat is geladen, klikt u op het tabblad Bronnen bovenaan de webpagina en dan zijn de links naar de stuurprogramma's beschikbaar op de volgende pagina.

Xiaomi. U kunt de Xiaomi USB-stuurprogramma's downloaden van de officiële Xiaomi-website.

ZTE. U kunt de ZTE USB-stuurprogramma's vinden op de officiële website. Het ondersteuningsgedeelte van de ZTE-website heeft een ZTE Android USB-stuurprogramma voor Microsoft PC-link instellen die u kunt downloaden.

Motorola. Ga naar Motorola webpagina en download het Motorola-apparaat beheren voor uw Windows of Mac.

SONY. Bezoek Sony-webpagina en zoek vervolgens de beschikbare links om de stuurprogramma's te downloaden.

Lenovo. Ga naar uw Lenovo wereldwijde ondersteuningspagina, en er wordt een webpagina voor uw regio geopend. Blader omlaag op de pagina totdat u de kop Resources ziet en klik vervolgens op de knop Downloads downloaden waar de Drovers en software staan. U kunt vervolgens het zoekvak gebruiken om te bladeren naar de stuurprogramma's die geschikt zijn voor uw apparaat.

Hoe Android USB-stuurprogramma's te installeren op Windows 10 / 8.1 / 8/7

Na het downloaden van de USB-driver voor je Android-telefoon, moet je deze op je pc installeren. De specifieke installatieprocedures zullen variëren vanwege het besturingssysteem.

Windows 10

1. Verbind het apparaat met de computer via de USB-poort.

2. Navigeer naar het Configuratiescherm, klik op Systeembeheer in de lijst met kleine pictogrammen en dubbelklik vervolgens op de koppeling Computerbeheer.

3. Selecteer Apparaatbeheer in het linkervenster Computerbeheer.

4. Vouw in het rechterdeelvenster van Apparaatbeheer Draagbare apparaten of Andere apparaten uit.

5. Klik met de rechtermuisknop op de naam van het Android-apparaat dat op de computer is aangesloten en selecteer vervolgens Stuurprogramma-update bijwerken in het menu.

6. Kies in de wizard Hardware-update de optie Op mijn computer naar stuurprogramma's zoeken en klik op Volgende.

7. Klik op de knop Bladeren en ga vervolgens naar het pad waar uw stuurprogramma's zijn gedownload in Verkenner. U vindt bijvoorbeeld het stuurprogrammapakket in uw downloadmap.

8. Klik op de knop Volgende om de driver te installeren.

Windows 8.1

1. Sluit het apparaat aan op de computer.

2. Open het zoekvak door de muisaanwijzer naar de rechterkant van het computerscherm te verplaatsen, omhoog te scrollen en in het zoekvak te klikken.

3. Typ Apparaatbeheer in het zoekvak en klik vervolgens op de resultaten onder dezelfde naam.

4. Klik op het tabblad Stuurprogramma, gevolgd door Stuurprogramma bijwerken en volg de rest van de instructies op het scherm om de stuurprogramma's te installeren.

Windows 8

1. Verbind het apparaat met de computer via de USB-poort.

2. Open het zoekvak door de muisaanwijzer naar de rechterkant van het computerscherm te verplaatsen, omhoog te scrollen en in het zoekvak te klikken.

3. Typ Apparaatbeheer in het zoekvak en klik vervolgens op de resultaten onder dezelfde naam.

4. Klik op het tabblad Stuurprogramma, gevolgd door Stuurprogramma bijwerken en volg de rest van de instructies op het scherm om de stuurprogramma's te installeren.

Windows 7

1. Verbind het apparaat met de computer via de USB-poort.

2. Open Windows Verkenner en klik met de rechtermuisknop op Deze computer / computer en selecteer Beheren in het menu.

3. Klik op de link Apparaten in het linkerdeelvenster en vouw uit waar het andere apparaat in het rechterdeelvenster zegt.

4. Zoek naar de naam van uw apparaat en klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens de link Stuurprogramma's bijwerken in het menu.

5. Kies de optie 'Browse my computer for driver software', gevolgd door de knop Next.

6. Klik op de knop Bladeren en navigeer vervolgens door naar waar uw stuurprogramma op de harde schijf is terechtgekomen.

7. Wanneer u het stuurprogrammabestand heeft geüpload, klikt u op de knop "Volgende" om het te installeren.

Hoe Android USB-stuurprogramma's op Mac te installeren

Het installeren van Android USB-stuurprogramma's op Mac is vrij eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is installeren Back-up en herstel van Android-gegevens op je Mac. Het verbindt automatisch Android-apparaten en uw Mac-computer om een ​​back-up te maken van media en commentaarbestanden.

Hoe gebruik ik Android-gegevensback-up en -herstel?

1. Download en installeer de app op je Mac.

Back-up en herstel van Android-gegevens

2. Sleep Android-bestandsoverdracht naar applicaties.

3. Gebruik de USB-kabel die bij uw Android-apparaat is geleverd en sluit deze aan op uw Mac.

4. Dubbelklik op Back-up en herstel van Android-gegevens.

5. Blader door de gegevens op uw Android-apparaat en kopieer bestanden naar uw Mac.

Wanneer Android Data Backup & Restore op uw Mac is geïnstalleerd, kunt u vrijelijk back-ups maken en bestanden herstellen op Android.