Vanliga frågor om MobieTrans

Om du stöter på mer förvirring när du använder Apeaksoft MobieTrans, hitta svaren här från listan Vanliga frågor.

WindowsGratis nedladdning

Om MobieTrans inte kan upptäcka din iOS-enhet.

Så här kontrollerar du ditt problem med följande steg:

1. Se till att du använder den senaste versionen av MobieTrans.

2. Se till att det inte är några problem med din USB-kabel och USB-port, byt annan USB-kabel och USB-port för att försöka igen. (Om det är första gången du ansluter din iOS-enhet till datorn, måste du klicka på "Trust"-knappen på din enhet för att lita på datorn)

3. Om det fortfarande finns samma problem, vänligen gör följande:

• a. Starta iTunes och anslut enheten för att kontrollera om din iTunes kan känna igen din enhet.

• b. Om iTunes känner igen din enhet stänger du den.

• c. Starta om MobieTrans och anslut din enhet för att kontrollera om den kan känna igen din enhet eller inte just nu.

Om MobieTrans inte kan upptäcka din Android-enhet.

1. Se till att du har installerat den senaste versionen av MobieTrans.

2. Kontrollera att du har anslutit din Android-telefon till USB-kabeln. Byt en annan USB-kabel och USB-port för att försöka igen. (Om det här är första gången du ansluter din Android-telefon till datorn måste du klicka på "Förtroende" för att lita på datorn.)

3. Se till att din telefon är i överföringsfiler-läge istället för laddningsläge. När du har anslutit enheten drar du ner på skärmen. Om du ser meddelandet "Laddning via USB", expandera det och tryck på det. Klicka på Överför filer i popup-fönstret.

4. Se till att du har aktiverat USB-felsökning. USB Debug Mode är en funktion som tillhandahålls av Android-användare. Det låter Android-användare få mer åtkomst till Android-telefon, till exempel datahantering på datorn via tredjepartsapp.

5. Kontrollera att du har tillåtet MTP på din Android-telefon.

Kan den låsta iOS-enheten raderas?

Följ stegen nedan för att kontrollera ditt problem:

1. På en android-enhet borde det finnas tre anslutningsmetoder - MTP, PTP och USB Mass Storage. Vänligen växla till ett annat läge för att försöka igen för att ansluta enheten igen.

Nedan är introduktionen till dessa tre lägen.

• MTP (Media Transfer Protocol): Datorn fungerar som en "media device" medan du växlar till det här läget. Som ett standardiserat protokoll kan Media Transfer Protocol överföra ljudfiler till musikspelare via Windows Media Player och andra liknande program.

• PTP (Picture Transfer Protocol): Datorn fungerar som en "digitalkamera" när den växlar till detta läge.

• USB-masslagring: Som ett standardprotokoll som används av flash-enheter, externa hårddiskar, SD-kort och andra USB-lagringsenheter, gör USB-masslagring enheten tillgänglig för datorn.

2. Om det fortfarande inte fungerar, fortsätt att följa stegen nedan.

• a. Se till att du använder den senaste visionen av MobieTrans.

• b. Se till att det inte finns något problem med din USB-kabel och USB-port, byt ut annan USB-kabel och USB-port för att försöka igen.

Notera: Om metoderna som nämns ovan fortfarande inte kan hjälpa dig, vänligen kontakta kundtjänst, support@apeaksoft.com.