VinnaGratis nedladdning
Navigering

Vanliga frågor om telefonöverföring

Om du stöter på mer förvirring när du använder Apeaksoft Phone Transfer, hitta svaren här från listan Vanliga frågor.

WindowsGratis nedladdning Spela

Enheten är redan ansluten, men Telefonöverföring kan inte detektera det?HET

1. Under dessa omständigheter kan du klicka på rullgardinsmenyn och välja ett annat anslutningsläge. Och enheten kommer att återanslutas. Det finns tre anslutningslägen: MTP, PTP och USB-masslagring. Nedan följer en introduktion till dessa tre lägen.

MTP: MTP betyder "Media Transfer Protocol." Om du använder det här protokollet kommer enheten att vara en "mediaenhet". Mediaöverföringsprotokollet marknadsfördes allmänt som ett standardiserat protokoll för att överföra ljudfiler till digitala musikspelare med hjälp av Windows Media Player och liknande applikationer.

PTP: PTP hänvisar till "Picture Transfer Protocol." När Android använder det här protokollet visas det för datorn som en digitalkamera.

USB Mass Storage: USB-masslagring är standardprotokollet som används av flash-enheter, externa hårddiskar, SD-kort och andra USB-lagringsenheter. Enheten gör sig helt tillgänglig för datorn, precis som om det vore en intern disk.

2. Om den första lösningen inte fungerar för dig, se till att du följer följande tips.

en. Se till att du använder den senaste visionen. (Ladda ner från vår officiella webbplats: FoneLab för Android)

b. Se till att det inte finns något problem med din USB-linje.

c. Om din telefon fortfarande inte upptäcks kan du kontakta vårt kundsupport ( support@apeaksoft.com ).

• Berätta för det första vår kundsupport om ditt detaljproblem och vilken typ av enhet du har.

•Skicka för det andra loggfilen till vår kundsupport om det behövs. Klicka på alternativet "Feedback" längst upp till höger i Telefonöverföring, skriv i feedbackfönstret.

Återkoppling av telefonöverföring

Vad betyder USB Debugging Mode?

USB Debugging Mode hänvisar till en utvecklingsfunktion som tillhandahålls av Android. Efter att läget har aktiverats kan användare kopiera och överföra filer som foton, videor, etc. mellan dator och Android-enheter, installera APP på Android-enheter, läsa loggdata, etc.

Den trådbundna anslutningen kan endast upprättas om du öppnar USB-felsökningsläget.

USB-debugging-läget är avstängt som standard. Du måste slå på den manuellt.

Hur går du in i USB-felsökningsläge?

För Android 2.3 eller tidigare

Steg 1. Gå till Inställningarna.

Steg 2. Tryck på Application.

Steg 3. Välj utveckling.

Steg 4. Aktivera USB-felsökningsläge.

För Android 3.0-4.1

Steg 1. Gå till Inställningar på enheten.

Steg 2. Tryck på Utvecklaralternativ.

Steg 3. Välj USB-felsökningsläge.

För Android 4.2 eller senare

Steg 1. Navigera till Inställningar på enheten.

Steg 2. Välj Byggnummer och tryck på alternativet för 7 gånger.

Steg 3. Vänd till Inställningar och välj Utvecklaralternativ.

Steg 4. Aktivera USB-felsökningsläge.

Hur godkänner du telefonen?

Vänligen aktivera alternativet "Tillåt alltid från den här datorn" på din enhet. Om meddelanderutan försvinner på grund av andra åtgärder, koppla ur enheten och anslut den igen.

Vad kan jag göra om enheten inte kan läsas?

Om du har kontrollerat USB Debugging Mode, installerat drivrutinen framgångsrikt och litat på enheten, men enheten fortfarande inte kan läsas, rekommenderar vi följande åtgärder:

1. Koppla ur USB-enheten med enheten.

2. På din enhet, gå till Inställningar > Applikationer > Utveckling av din enhet och avmarkera USB-felsökningsläget och kontrollera det sedan igen.

3. Anslut din enhet till programmet en gång till.

4. Om enheten fortfarande inte kan anslutas framgångsrikt genom att följa ovanstående åtgärder, kontakta vår support på support@apeaksoft.com.

Hur installerar du enhetsdrivrutinen?

1. När du ansluter enheten till programmet kommer det att visas en prompt om ingen drivrutin hittas, vilket påminner dig om att installera drivrutinen först. Klicka på knappen "Installera".

2. Om drivrutinen har installerats framgångsrikt men enheten fortfarande inte kan ansluta, kontrollera om drivrutinen är inaktiverad under "Enhetshanteraren". Du hittar drivrutinen i "Dator" - "Egenskaper" - "Enhetshanteraren" - "Android Phone".

Högerklicka på den specifika noden och kontrollera om den är inaktiverad. Om så är fallet klickar du på "Aktivera" så kommer enheten att anslutas till datorn.

Vad ska jag märka när jag ansluter iOS-enheter?

Olika inställningar krävs för enheter med olika iOS-versioner. För enheter med iOS-versioner lägre än iOS 17 föreslår vi att du låser upp enheten innan du ansluter. För enheter med iOS 17 och högre versioner måste du låsa upp enheten och klicka på Trust på enheten och sedan ansluta den till datorn.

Obs: Om programmet fortfarande inte kan läsa enheten efter att du har låst upp och litat på enheten, föreslår vi att du återansluter enheten.